Najbolji figaro za kosu – kako prepoznati i izabrati

Figaro za kosu ima veliku primenu u frizerskim salonima, a sve češće se koristi i u kućnim uslovima za stilizovanje frizure. Ponuda ovih aparata je toliko velika da je zaista teško izabrati odgovarajuću. U ovom tekstu naći ćete osnovne smernice koje će vam pomoći u odabiru. Naravno, izdvojićemo i nekoliko preporuka proizvoda, za koje smo dobili izuzetno pozitivne komentare od korisnika. A mnoge smo i sami isprobali i uverili se u njihov kvalitet.

Figaro za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Mnogi će se složiti da je figaro za kosu savršen aparat za pravljenje lokni različitih oblika i veličina. Uz malo veštine i truda, vrlo lako i brzo se postiže željeni efekat. Figaro, kao i mnogi stajleri, funkcioniše na principu toplote. Namotavanjem pramenova oko zagrejane cevi, kosa dobija uvijen oblik. Upravo zbog toga što se prilikom kreiranja frizure kosa zagreva, potrebno je posebnu pažnju posvetiti njenoj zaštiti od toplote. Profesionalni frizeri savetuju nanošenje odgovarajućih preparata, koji sprečavaju termalna oštećenja.

Naša preporuka: sprej za zaštitu kose od toplote MACADAMIA Oil-Infused Repair, koji sadrži 89% sastojaka prirodnog porekla i štiti kosu od uticaja toplote do 230 °C. Pospešuje oporavak suvih i ispucalih krajeva kose, sprečava dalje lomljenje i krzanje vlasi. Vraća kosi prirodan sjaj i pogodan je za sve tipove kose.

 

Kako izabrati figaro za kosu

Kao što smo naveli na početku, ovaj tekst posvećujemo različitim vrstama figara za kosu i pojašnjenju razlika, što vam može pomoći da pravilno izaberete najbolji aparat za kreiranje lokni. Pre odlaska u kupovinu, stavite na papir nekoliko pitanja, a odgovori na njih će vam pomoći da suzite izbor. Ovo su ključna pitanja:

  • Da li ćete koristiti figaro samo za ličnu upotrebu?

Ukoliko ćete uređaj koristiti isključivo za stilizovanje svoje kose, onda u skladu sa tim i birajte figaro. U slučaju da planirate da isti aparat koristiti za više osoba, birajte univerzalnije rešenje, ili multifunkcionalne stajlere sa različitim nastavcima.

  • Koji je (vaš) tip kose i kakvo je njeno stanje (da li je tanka ili gusta, da li je farbana i hemijski tretirana…)?

Ako ćete figaro koristiti za uvijanje prirodne, zdrave, jake kose ne morate mnogo da brinete o dodatnim funkcijama uređaja. Ako je (vaša) kosa oštećena, krhka, tanka ili planirate da koriste figaro za stilizovanje različitih tipova kose, birajte uređaj koji omogućava podešavanje temperature. Prilagođavanjem temperature cevi određenom tipu i stanju kose, znatno se mogu smanjiti negativni uticaji toplote na zdravlje i izgled kose.

  • Kakve lokne želite da napravite (krupne ili sitne, čvrsto uvijene kovrdže ili blage talase…) i koliko često menjate stil frizure?

U zavisnosti od odgovora na ovo pitanje birajte odgovarajući oblik i veličinu cevi figara. Npr. kupasti figaro je univerzalnije rešenje i uz ovaj aparat možete kreirati jasno derfinisane lokne različite širine, kao i blage talase. Ukoliko želite izuzetno sitne i guste loknice, birajte figaro za afro lokne, koji ima ravnu i izuzetno tanku cev. Ako ste neodlučni, ili često menjate frizuru, savetujemo da izaberete aparat sa različitim nastavcima.

 

Preporuke proizvoda

Ukoliko imate jasno definisane odgovore na prethodna pitanja, lako možete prepoznati najbolji figaro za kosu. To je onaj koji odgovara što većem broju vaših zahteva. U nastavku ćemo dati preporuke za nekoliko vrsta figara za kosu, koji omogućavaju kreiranje različitih stilova frizura.

 

Kupasti figaro za kosu DIVA PRO302 – savršen za sve namene

Kupasti figaro za kosu DIVA PRO302 je među najomiljenijim, kada je u pitanju izbor profesionalnih frizera. Poseduje keramičku cev, koja sadrži premaz od mešavine keratina i ulja makadamije i argana, što obezbeđuje dodatnu zaštitu i sjaj kosi. Zahvaljujući kupastom obliku cevi, čiji prečnik se kreće od 13 mm do 25 mm, lako se mogu napraviti uže, jasno definisane lokne, ili širi, blago uvijeni talasi. Na ovom uređaju temperatura se može podešavati u rasponu od 110 °C do 210 °C, što omogućava efikasno i bezbedno stilizovanje različitih tipova kose.

Uz figaro se dobija i zaštitna, termootporna rukavica, za lakši i bezbedniji rad. Dodatna prednost, u domenu bezbednosti uređaja, jeste automatsko isključivanje nakon 60 minuta nekorišćenja. Dakle, ako niste sigurni da li ste nakon uvijanja kose isključili figaro iz struje, ne morate se vraćati u stan/kuću da to proverite. Ovaj uređaj poseduje dva različita utikača, koji se lako mogu zameniti, što omogućava primenu istog aparata u Velikoj Britaniji i drugim zemljama Evrope.

Diva kupasti figaro

 

Figaro za kosu UPGRADE Infra Curl – za profesionalne rezultate

Italijanski brend UPGRADE je poznat kao pionir u primeni modernih tehnologija za izradu profesionalnih aparata za kosu. Jedan od njihovih najpopularnijih modela figara za kosu – UPGRADE Infra Curl je odličan primer za to. Funkcioniše na principu infracrvenih elektromagnetnih talasa, čime je omogućeno postizanje vrhunskih rezultata uz primenu 30% niže temperature. Osim toga, omogućava i ručno podešavanje temperature od 80 °C do 210 °C. Na taj način se čuva i štiti struktura kose.

Ovaj figaro za kosu ima ravnu titanijumsku cev, prečnika 25 mm, koja omogućava lako kreiranje jasno definisanih lokni ili blagih talasa, u zavisnosti od načina upotrebe. Pogodan je za sve tipove kose, a pogotovu za tanku i oštećenu. Kao i većina profesionalnih aparata i ovaj poseduje funkciju automatskog isključivanja nakon 60 minuta nekorišćenja.

Figaro za kosu sa ravnom cevi i šnalom

 

Multifunkcionalni figaro za kosu LEE STAFFORD Magic Wands – savršen za kućnu primenu

Figaro za kosu 3 u 1 Magic Wands sadrži tri različita nastavka, koji omogućavaju lako kreiranje željene frizure. Ravan nastavak, prečnika 32 mm je namenjen za pravljenje krupnih, opuštenih lokni uz dodatni volumen. Ravan nastavak, prečnika 10 mm koristi se za kreiranje izuzetno sitnih, tzv. afro lokni. Kupasti nastavak, čiji je prečnik od 25 mm do 32 mm, namenjen je za kreiranje talasa u kosi. Kao i kod prethodno opisanih profesionalnih aparata, svi nastavci imaju posebno dizajniran završetak, tzv. hladan vrh, koji omogućava bezbedno korišćenje. Ovaj dodatak početnicima znatno olakšava posao.

Veoma brzo se zagreva do 200 °C (za samo 30 sekundi), a toplota se ravnomerno respoređuje celom dužinom cevi, što omogućava lako i brzo stilizovanje kose. Ovaj uređaj je savršen za nošenje na putovanja širom Evrope, pošto sadrži i različite utikače, koji se vrlo lako menjaju.

Figaro za kosu sa tri različita nastavka

 

U nekom od narednih blog postova objavićemo kratak vodič za uvijanje kose figarom. Ako želite da sami napravite talase u kosi, znajte da postoji još nekoliko način za to. Pročitajte naše savetu u tekstu „Talasi u kosi: pet jednostavnih načina da ih sami napravite”.

 

Ukoliko i dalje imate nedoumice oko odabira odgovarajućeg figara za stilizovanje kose, slobodno nam pišite. Navedite što više detalja o vašoj kosi i šta biste voleli da postignete, a mi ćemo vam rado preporučiti najbolji figaro za kosu.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)