Bubuljice na leđima nisu problem

Bubuljice na leđima nisu neobična i retka pojava. Mnogi od nas su se susreli sa njima. Mogu biti rezultat različitih promena u organizmu i nezdravih životnih navika, ali neretko se javljaju i iz, naizgled, nepoznatih razloga. Ako se pitate kako se rešiti bubuljica na leđima, odgovor ćete pronaći u nastavku.

Bubuljice na leđima nisu problem
Foto: Freepik

 

Pre toga, hajde da se podsetimo kako uopšte dolazi do pojave bubuljica. Bubuljice na leđima, kao i one na licu, nastaju usled zapušavanja pora, iz nekoliko razloga. Najčešći uzroci su: 

  • pojačano lučenje sebuma (posebno kod osoba koje imaju mastan tip kože), 
  • nagomilavanje različitih nečistoća (prljavština i zagađenja iz spoljašnje sredine),
  • pojačano znojenje (posebno u letnjim mesecima i tokom intenzivnijih fizičkih aktivnosti), 
  • nakupljanje odumrlih ćelija kože na površini tela (zbog nedostatka adekvatne nege i pilinga tela).

 

Takođe, postoje i drugi faktori koji mogu dovesti do pojave bubuljica na telu. Na većinu njih možemo da utičemo i da na taj način znatno smanjimo pojavu akni. Evo najznačajnih faktora za pojavu bubuljica: 

  • Iritacije usled trenja, uzrokovane određenim (grubim, sintetičkim) materijalima (garderobom, peškirom).
  • Hormonske promene koje su najizraženije u pubertetu, tokom menstruacije, trudnoće i sličnih perioda.
  • Neadekvatne higijena (neredovno pranje i menjanje posteljine, peškira i garderobe, kao i korišćenje agresivnih deterdženata za pranje).
  • Neredovna ili neadekvatna nega tela (korišćenje pogrešnih kozmetičkih preparata koji mogu isušiti ili iritirati kožu).
  • Neuravnotežena i nezdrava ishrana u kojoj dominiraju ugljeni hidrati, prosti šećeri, mlečni proizvodi i sl. 
  • Stres koji uzrokuje pojačano lučenje sebuma, što može dovesti do upalnih procesa. 
  • Genetski faktori (na koje niko ne može uticati). 

 

Kako rešiti bubuljice na leđima

Koža na leđima (i na telu) je deblja nego koža na licu, pa zahteva malo drugačije tretmane. Zbog toga se u ponudi sve češće mogu naći proizvodi za negu tela koji su namenjeni uklanjanju bubuljica sa leđa i dekoltea.

U nastavku predstavljamo nekoliko naših favorita, koji su efikasni, ne samo u preventivi, već i u ublažavanju i smanjivanju postojećih akni. 

 

REVUELE Anti-pimple tretman za bubuljice na leđima

Popularan evropski brend kozmetike REVUELE je prošle godine na tržište plasirao Anti-pimple kolekciju proizvoda za čišćenje kože i uklanjanje akni. Testirali smo ih i uverili se u njihovu efikasnost. Za vidljive rezultate, neophodna je pravilna i redovna primena, a u nastavku pogledajte detalje.

Piling za bubuljice na leđima Kako se rešiti bubuljica na leđima Revuele tretman za akne
Foto: Revuele

 

Prvi korak u tretmanu uklanjanja i sprečavanja pojave bubuljica na leđima je pravilno čišćenje kože. Tu na scenu stupa REVUELE Anti-pimple gel-piling za tuširanje. Formula je napravljena od izbalansirane kombinacije sastojaka koji su dobro poznati za uklanjanje bubuljica. Proizvod je namenjen za svakodnevnu upotrebu i čišćenje masne i kombinovane kože tela, sklone aknama. Ovaj gel za tuširanje ne sadrži parfeme, koji mogu izazvati određene iritacije, pa je pogodan i za osetljvu kožu.

Formula sa niacinamidom, salicilnom kiselinom, cinkom i AHA kiselinom dubinski čisti kožu i pruža joj nežnu eksfolijaciju, kako bi se eliminisale akne i sprečilo njihovo ponovno pojavljivanje. Efikasno čisti pore, pomaže smanjenju lučenja sebuma i isušivanju bubuljica na telu, ostavljajući kožu osveženom i toniranom.

Da bi tretman bubuljica na leđima bio potpun, potrebno je koristiti i dodatne proizvode. Nakon čišćenja kože, na leđa, odnosno regiju sa bubuljicama, nanesite REVUELE Anti-pimple sprej za telo. Formula sa salicilnom i glikolnom kiselinom eliminiše neravnine, bubuljice i mitisere na teško dostupnim delovima tela, kao što su leđa. Sprej pomaže ublažavanju izgleda proširenih pora i uklanjanju mitisera i akni, sprečavajući njihovo ponovno pojavljivanje. 

 

Dodatni saveti

Za prevenciju bubuljica na leđima je ključna pravilna higijena tela i odeće, kao i pravilna primena adekvatnih kozmetičkih preparata. Takođe, veoma je važno dobro ispiranje proizvoda koji sadrže sulfate (bez obzira da li su u pitanju deterdženti za veš, šamponi za kosu ili gelovi za tuširanje).

Da li ste se i vi susreli sa bubuljicama na leđima? Pišite nam na koji način ih tretirate. Ukoliko vam se dopao naš tekst, slobodno ga podelite sa prijateljima, nekome će biti od koristi.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)