Pet najboljih krema za podočnjake

Podočnjaci od umora i neprospavane noći su skoro svima poznati. Za razliku od onih koji mogu ukazati na različite zdravstvene tegobe, ovi su lakše rešivi. Odgovarajuća krema za podočnjake može biti veoma efikasna, a uz adekvatnu primenu vrlo brzo će ublažiti vidljivost tamnih i otečenih podočnjaka. Ako niste sigurni kako da izaberete najbolji proizvod za negu kože oko očiju, pogledajte naše savete i preporuke proizvoda. 

Krema za podočnjake
Foto: Freepik

 

Serum, gel ili krema za podočnjake su neophodni proizvodi za pravilnu nege kože oko očiju. Potrebni su svima koji žele da imaju uvek sveže i blistavo lice, jer efikasno deluju na smanjenje vidljivosti tragova umora. Ovi kozmetički preparati sadrže hidratantne i antioksidantne sastojke koji koži vraćaju elastičnost, ujednačavaju ten, ublažavaju vidljivost finih linija i smanjuju otečenost. Svi oni se jednim imenom, stručno nazivaju antirid kreme, o čemu smo pisali u jednom od prethodnih postova. Ovde ćemo više pažnje posvetiti konkretnim proizvodima i razlozima zbog kojih preporučujemo baš njih.

 

Koja krema za podočnjake je najbolja

Podočnjaci mogu nastati zbog umora i iscrpljenosti, ali i zbog neadekvatne nege. Nedostatak hidratacije ili odabir pogrešne antirid kozmetike, takođe, može dovesti do umornog izgleda lica. Najbolja krema za podočnjake je ona koja pre svega odgovara vašem tipu kože, koja zadovoljava specifične potrebe i daje vidljive rezultate. Mi smo se raspitali kod korisnika koji proizvodi su im pomogli i u nastavku predstavljamo nekoliko najboljih.

 

1. REVOLUTION PRO Miracle krema za podočnjake

REVOLUTION PRO Miracle Eye Cream je trenutno jedna od planetarno najpopularnijih krema za podočnjake. Svi korisnici koji su je isprobali su oduševljeni efektima, što potvrđuju i rezultati testiranja. Proizvod je testiran na uzorku od 50 korisnika, u trajanju od četiri nedelje, a ovo su najznačajnija zapažanja: 

  • 84% korisnika tvrdi da se smanjila vidljivost finih linija;
  • 88% korisnika tvrdi da su se tamni krugovi znatno smanjili;
  • 94% korisnika tvrdi da koža izgleda svetlije i blistavije;
  • 94% korisnika tvrdi da je koža hidriranija;
  • 86% korisnika tvrdi da koža izgleda podmlađeno;
  • 88% korisnika tvrdi da koža izgleda čvršće.
Revolution Pro Miracle krema za podočnjake
Foto: Revolution Beauty London

 

Zaista, ova krema je izuzetno efikasna u pogledu hidratacije, koja je ključna za zdrav, svež i blistav izgled. Pored suncokretovog ulja, ulja jojobe, šea putera i niacinamida, sadrži skvalan (koji jača barijeru kože, sprečavajući gubitak vlage) i vitamin C (koji posvetljuje kožu i daje joj blistavost). Redovnom primenom, koža postaje blistava i hidrirana, bez tamnih krugova oko očiju, a lice dobija svež izgled.

REVOLUTION PRO Miracle krema za podočnjake je pogodna za sve tipove kože. Može se primenjivati i u jutarnjoj i u večernjoj rutini nege, a za najbolje i najbrže rezultate preporučuje se primena dva puta dnevno. Takođe, ova krema se može koristiti i kao baza za šminkanje. Dodatna prednost je elegantno pakovanje, odnosno staklena teglica koju po potrebi možete držati u frižideru i za dodatno osveženje, u letnjim danima, nanositi hladnu kremu.  

 

2. BEAUTY FORMULAS Brightening revitalizujući gel za podočnjake

Vitamin C je poznat po sposobnosti posvetljivanja i osvežavanja kože, a jedan je od glavnih sastojaka BEAUTY FORMULAS gela za negu kože oko očiju. Proizvod je pogodan za sve tipove kože i celodnevnu rutinu nege. Zahvaljujući vitaminu C efikasno umanjuje znakove umora i vidljivost tamnih krugova, pružajući licu svežinu. Sadrži aloju koja deluje umirujuće i obnavljajuće na ćelije kože, što je izuzetno korisno kod ublažavanja otečenih podočnjaka. Takođe, sadži i ekstrakte spirulina alge, koja je bogata antioksidantima, mineralima i vitaminima. Ova alga pospešuje proces čišćenja od toksina, štiti kožu od preranog starenja, smanjuje vidljivost bora i gubitak vlage.

Gel krema za izbeljivanje podočnjaka, sa vitaminom C
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Iako je BEAUTY FORMULAS Brightening krema u formi gela, veoma je lagana, nije lepljiva i koža je brzo upija. Nakon nanošenja lice odmah dobija osvežen izgled, pa za ovu kremu možemo reći da je prava energetska bomba.

 

3. BIOVENE roll-on serumi – nešto bolje i od kreme

BIOVENE je relativno nov brend na našem tržištu i još nije dobio pun potencijal. Međutim, svi koji su isprobali kozmetiku za negu kože oko očiju tvrde da su proizvodi ovog španskog brenda fantastični. Naša preporuka za ublažavanje otoka i tamnih podočnjaka su BIOVENE roll-on serumi za negu kože oko očiju. Sadrže 95% sastojaka prirodnog porekla, koji hidriraju kožu i snabdevaju je nutritivnim sastojcima što dovodi do brzog poboljšanja izgleda. Proizvodi su dermatološki testirani i pogodni za sve tipove kože. 

U zavisnosti od vrste podočnjaka i efekta koji želite postići, izaberite jedan od sledeća tri proizvoda:

  1. Hydra-Power serum koji sadrži 20% hijaluronske kiseline, aloju i ekstrakt borovnice. Pruža dugotraju hidrataciju koži, daje licu trenutno osveženje i smanjuje podbulost i vidljivost tamnih flekica ispod očiju.
  2. Anti-Fatigue serum koji sadrži 10% vitamina C, ekstrakte banane i pomorandže. Trenutno zaglađuje i osvežava kožu, ublažava vidljivost znakova umora i posvetljuje tamne krugove oko očiju.
  3. De-Puffing serum sa retinolom, ekstraktom trešnje, suncokretovim uljem i vitaminom E. Smanjuje otečenost oko očiju, ublažava znakove umora, revitalizuje kožu, dajući joj elastičnost i blistav izgled.
Roll-on serumi za podočnjake
Foto: Biovene

 

BIOVENE roll-on serumi su naša prepurka za sve svetske putnike. Veoma su praktični za primenu. Zahvaljujući malom pakovanju sa kuglicom, lako se nanose na ciljane regije u bilo kom trenutku (čak i bez ogledala). Pogodni su za nošenje na putovanja, mogu se spakovati u avionski ručni prtljak i biti pravi saveznik jet lag („džet-leg”) putnike. 

 

4. REVOX B77 Just Multi-Peptide serum za tamne podočnjake

Serum REVOX B77 Just Multi-Peptide je namenjen za intenzivnu hidrataciju kože oko očiju i zahvaljujući koncentrovanoj formuli daje efikasne rezultate u pogledu elastičnosti i jačanja kože. Ublažava vidljivost finih linija, smanjuje otok i tragove umora, čime koža dobija svež, zaglađen i blistav izgled već nakon jedne primene. Sadrži peptide, kofein i hijaluronsku kiselinu, koji deluju udruženo na poboljšanje sinteze kolagena, što povećava čvrstinu kože.

Multipeptidi - serum za negu kože oko očiju
Foto: Revox B77

 

Kod ovog seruma korisnici posebno naglašavaju da ima laganu formulu. Vrlo brzo se upija i ne ostavlja lepljiv sloj, a može se koristiti i ujutru i uveče. Dodatna prednost je što sadrži pipetu za lako doziranje i nanošenje.

 

5. REVUELE Eye Contour instant kreme za podočnjake

Kolekcija proizvoda Eye Contour brenda REVUELE se sastoji od tri kremice, koje tretmanski i ciljano deluju na različite zahteve. Sva tri proizvoda su pogodna za sve tipove kože i dnevnu i/ili noćnu primenu. Veoma brzo daju efikasne rezultate, a korisnici tvrde i da su izuzetno lagane i prijatne za nanošenje na kožu. U zavisnosti od efekta koji želite postići, možete izabrati: 

  • Brightening tretman za smanjenje vidljivosti tamnih krugova, koji sadrži niacinamid, kofein, vitamin C i druge sastojke koji efikasno deluju na posvetljivanje kože i pružaju licu blistavost. 
  • De-puffing tretman za umanjivanje znakova umora i otečenosti, sadrži kofein, kolegen, vitamin E i alantoin, koji obnavljaju barijeru kože, osvežavaju ten, smanjuju podbulost i čine kožu elastičnijom i hidriranom.
  • Anti-wrinkle tretman za ublažavanje vidljivosti bora, sadrži kofein, pantenol, ricinusovo ulje, hijaluronsku kiselinu i retinol, koji intenzivno hidriraju kožu, čine je jedrom, zaglađenom i obnovljenom, smanjujući vidljivost finih linija. 
Instant kreme za podočnjake - Revuele
Foto: Alexandar Cosmetics

 

REVUELE Eye Contour kremice su spakovane u tubice od 15 ml, koje su veoma praktične za nošenje. Praktično ih možete poneti i u džepu, gde god da krenete, kako bi vam uvek bile pri ruci.

 

Kako bi rezultati došli što pre i što duže bili vidljivi, osim pravilnog odabira kozmetičkog proizvoda, važno je da redovno, u kontinuitetu, koristite kreme za podočnjake. Za konkretnije rezultate potrebno je da koristite odgovarajuću antirid kremu najmanje četiri nedelje.

Pišite nam na koji način vi ublažavate vidljivost tamnih i otečenih podočnjaka. Da li redovno koristite kozmetiku za negu kože oko očiju? Isprobajte naše kreme i serume i u komentarima podelite sa nama svoje utiske.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)